Természetes csodák
Brokkoli: ásványi anyagai közül kiemelkedik a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. Kutatások bizonyítják, hogy helye van a különféle terápiás étrendekben.
Guarana: termése megjelenésében a kávéhoz hasonló. Hatékony energiaforrás, hiszen koffeinvegyületekben gazdag: guaranint, teofillint és teobromint is tartalmaz. Számos élelmiszerben megtalálható a fentebb említett hatóanyagoknak köszönhetően.
Ginszeng: „az élet gyökere”, mely tudományos kísérletek szerint növeli a szellemi és fizikai erőnlétet, csökkenti a fáradtságérzetet. Egyedi hatóanyagai a ginzenozidok. A gyökerét évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Adaptogén tulajdonságú.
Spenót: az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldségünk. Sok luteint és természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban, klorofillban és folsavban is. Kiváló antioxidáns, bioaktív összetevőkkel rendelkezik.
Zeller: gazdag kalciumban, foszforban, magnéziumban, vasban és nyomelemekben. Kiváló illóolaj és flavonoidforrás. A népgyógyászatban afrodiziákumként használatos; veseműködési, emésztési panaszok és étvágytalanság esetén is ajánlják.
Zöld tea: élénkítő hatású. Különböző színanyagokban gazdag. Segíti a gyomorba kerülő zsírok lebontását, a kínai gyógyászat pedig jelentős antioxidánsként ismeri el. A mikrotápanyagok közül krómot, mangánt, szelént és cinket tartalmaz átlag feletti mennyiségben.
Búzafű: a B-vitamin-család szinte valamennyi tagja, jelentős mennyiségű Cvitamin és több mint százféle ásványi anyag, valamint nyomelemek és enzimek is megtalálhatók benne. Egyik fő hatóanyaga a klorofill.
Spirulina alga: 55–67% fehérjét, 10–19% szénhidrátot, 7–15% zsírt, valamint 5–9% ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és klorofillt biztosít számunkra. Komoly múlttal rendelkezik, már az aztékok is fogyasztották.