Természetes csodák
Cékla: káliumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. Jelentős mennyiségben található meg benne a magzati fejlődés szempontjából fontos szereppel bíró folsav. Vörös festékanyaga, a betanin számtalan pozitív hatásáról ismert, élelmiszerek természetes színezőanyagaként is előszeretettel használják.
Meggy: jelentős mennyiségű A- és Cvitamint tartalmaz, emellett gazdag mangánban, vasban, kalciumban, magnéziumban és folsavban is. Különleges hatóanyaga a melatonin, mely az emberi szervezet ébrenlét/alvás ritmusát szabályozza.
Acerola: legnagyobb értékét az adja, hogy a jelenleg ismert egyik legnagyobb C-vitamin-tartalmú gyümölcs. Igen kedvelt „természetes segítő” Közép- és DélAmerikában, ahol a népi gyógyászatban gyakran használják.
Gránátalma: a Bibliában is említik ezt a modern tudomány által újra felfedezett, kiemelkedő antioxidáns tartalmú gyümölcsöt, melynek még a vörösbornál vagy a zöld teánál is magasabb a szabadgyök-megkötő képessége.
Málna: többféle antioxidáns jellegű vegyületet is tartalmaz, melyek közül ellagiksav és antocianin-tartalma a legjelentősebb. Napjainkban már különböző színű málnafajtákat is termesztenek, termékünkben a piros színváltozat található meg.
Tőzegáfonya: gyümölcse enyhén fanyar, melyet a benne található növényi vegyületeknek köszönhet. Igen gazdag antioxidánsokban, emiatt a népi gyógyászatban is kedvelt. A friss gyümölcsből leggyakrabban lekvárt, ivólevet és aszalványt készítenek.