kismedve.hupont.hu

...hogy az egészség természetes legyen

Mit is jelent az ORAC érték?

Termékeink kiemelkedően magas T-ORAC értékkel rendelkeznek, mely érték az élelmiszerek teljes antioxidáns-kapacitásának mértékét jelzi. A Flavon Green Plus+ és a Flavon max Plus+ termékek T-ORAC értékei világszinten is kiemelkedőnek számítanak.

 

kep14.jpg

 ORAC a szabadgyök megkötés mérőszáma Az O.R.A.C. érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaztatott szabványrendszer, melyet az amerikai Brunswick-(bio) laboratórium 1997-ben vezetett be és folyamatosan fejleszt kutatás alapján, az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi.

Ez az érték tudományos alapon egy hidrogénatom transzfer mérő mechanizmus révén megmutatja az élelmiszerek antioxidáns tartalmát, vagyis szabad gyök-lekötő képességüket,( a szabad gyökök: nagy reakcióképességű, igen rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni, ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre, így károsítják testünk ép sejtjeit, mert onnan veszik el a keresett elektront ) mégpedig teljesen pontosan mérhető és összehasonlítható formában.

Tehát az ORAC: (Oxygen Radical Absorbance Capacity ) az oxigén tartalmú szabad gyök-elnyelő, hatástalanító kapacitást méri, mutatja 100 gramm bevizsgált anyagra nézve. Az mindegy, hogy az a áfonyáé, vagy az acai bogyóé, vagy a búzafűé, kurkumáé, vagy bármely biológiailag aktív anyagé. Így azok ezen tulajdonsága teljes mértékben összemérhető és így eldönthető, hogy melyik, zöldség, gyümölcs, vagy pl. ezekből készült táplálék-kiegészítő védi legjobban szervezetünket a szabad gyökök káros hatásától.

Az antioxidánsok bevitelének napi ajánlott értéke 5000-12000 ORAC között változik, attól függően, hogy falun élő és sok bio ételt fogyasztó nyugodt egészséges, elég fizikai aktivitást végző személyről, vagy napi stressznek, környezetszennyezésnek kitett, "túl-feldolgozott" ételt fogyasztó, betegről városlakóról van szó. Értelemszerűen az utóbbinak lényegesen több az antioxidáns szükséglete.

Európában kb. 1500 ORAC-ot visz be egy átlagember naponta a szervezetébe az "átlagos" táplálkozásával, de az amerikaiak csak 800-1200 ORAC körül, hol van ez az ajánlott min 5000-12000-től.

Ezért mondhatjuk azt, hogy mára már konszenzus van a gyógyító-megelőző orvosok között azon a téren, hogy a mai magyar táplálkozást ki kell egészíteni magas antioxidáns tartalmú zöldség, gyümölcsökkel, vagy ezekből készült kiváló minőségű táplálék-kiegészítővel. A "szabad gyökös" reakciók egy része a szervezet önfenntartó mechanizmusaiban is szerepet játszanak. Sejtjeink egy része azért termel szabad gyököket, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe bejutott kórokozókat és ez még élettani, csak az arányokkal, mennyiségével lett gond napjainkra.

Mások pedig olyan vegyületeket termelnek, melyek szabályozzák a véralvadást és vérnyomást. A szervezet védelmi rendszere optimális esetben a saját maga által termelt szabad gyököket képes semlegesíteni is.

Forrás: http://egeszsegsuli.ewk.hu/orac-kapacitas/



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 1
Heti: 53
Havi: 25
Össz.: 31 940

Látogatottság növelés
Oldal: Antioxidáns mérőszám
kismedve.hupont.hu - © 2008 - 2024 - kismedve.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »